Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Vlaanderen voorziet 641.159 euro voor de Grimbergse sport-, jeugd- en cultuurverenigingen

Vlaanderen trekt € 87 miljoen uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. Alles begint in de lokale verenigingen. Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona terug vorm te geven.
 
Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen, muziekverenigingen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks optreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen.
 
“We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen dekken”, zegt schepen van jeugd- en sportbeleid Tom Gaudaen (Open VLD), “maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Grimbergenaren in het verenigingsleven.”
 
“Vlaanderen voorziet € 641.159 voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Grimbergen”, zegt schepen van cultuur Philip Roosen (N-VA). “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in Grimbergen mee vorm te geven.”
 
Gaudaen en Roosen geven aan dat ze een kader zullen uittekenen met een sleutelverdeling voor de Grimbergse verenigingen.
 
Chris SELLESLAGH
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen

Philip ROOSEN
philip.roosen@grimbergen.be  – 0495 52 42 21
Eerste schepen
Schepen voor cultuurbeleid mobiliteit en dierenwelzijn
 
Tom GAUDAEN
tom.gaudaen@grimbergen.be – 0477 22 03 17
Schepen voor jeugd- en sportbeleid en internationale betrekkingen