Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Grimbergen verbiedt alle evenementen tot en met 31 augustus

29 juli 2020, Grimbergen – De gemeente Grimbergen neemt bijkomende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus: alle evenementen, zowel publieke als private, worden afgelast of verboden tot en met 31 augustus.
 
Geen privé of publieke evenementen in Grimbergen
 
Volgens burgemeester Chris Selleslagh is het in de praktijk erg moeilijk om de huidige federale maatregelen te handhaven en is er nood aan een duidelijke beslissing. “Vanaf donderdag 30 juli 2020 tot en met 31 augustus 2020 zullen er op het grondgebied van Grimbergen geen evenementen plaatsvinden. Evenementen waarvoor we reeds toestemming hebben gegeven, worden afgelast. De maatregel geldt voor álle evenementen, ongeacht of ze nu een publiek of privaat karakter hebben. Een familiefeest, (culturele) voorstelling of rommelmarkt zal voorlopig dus niet meer kunnen. Bovendien besliste het schepencollege om ook de septemberkermis in centrum Grimbergen (5-7 september) niet te laten doorgaan.”.
 
Het besluit van de burgemeester gaat verder dan de huidige federale maatregelen en komt er na advies van de provinciegouverneur, de gewestelijke gezondheidsdienst en de gemeentelijke noodplanningscoördinator. Zomerkampen en –stages of educatieve workshops, bijvoorbeeld zoals deze georganiseerd door het Cultuurcentrum, kunnen nog steeds doorgaan zolang de federale maatregelen en de geldende protocollen worden gerespecteerd. Het besluit beperkt zich immers tot publieke of private evenementen.
 
Duidelijkheid scheppen
 
“Na een eerste stijging van het aantal besmettingen stabiliseert het aantal nieuwe gevallen zich in onze gemeente, en dat willen we liefst zo houden. Voorkomen is nog steeds beter dan genezen.”, aldus burgemeester Selleslagh. “We begrijpen dat dit geen populaire maatregel is en dat we hiermee mensen zullen teleurstellen. Toch vonden we het nodig om duidelijkheid te scheppen voor zowel de bevolking als de politie om dit virus de kop te kunnen indrukken.”
 
 
Chris SELLESLAGH
burgemeester@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen