Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Klimaatkaart - Warmtefoto daken

Hoeveel warmte verliezen de daken in Grimbergen?

Goed nieuws! Fluvius nam onlangs een warmtefoto van Grimbergen. Dat gebeurde uiteraard niet zomaar. Op die manier kennen we de isolatiegraad van alle daken van Grimbergen. Het dak is immers verantwoordelijk voor het meeste warmteverlies van je woning. Hoe roder het dak kleurt, hoe meer warmte je dak verliest. Dat betekent hogere energiekosten en het is bovendien slecht voor het milieu.

Benieuwd hoe jouw dak scoort?
Ontdek het vliegensvlug via https://dakinzicht.fluvius.be.

Digitale infosessie

Wil je graag meer informatie over hoe je de kaart correct kan interpreteren en wat je kan doen om minder warmte te verliezen via je dak?
Omwille van de stijgende coronacijfers werden de informatieavonden vervangen door een digitale infosessie op dinsdag 27 oktober om 19u30.


U kan de infosessie integraal herbekijken via het YouTube kanaal van de gemeente door HIER te klikken.Meer info?
Dienst leefmilieu: 02 260 13 33 of jessika.doms@grimbergen.be
Woonloket: 02 260 13 46 of woonloket@grimbergen.be

Kleur mee de klimaatkaart vol!

Met de klimaatkaart wil de provincie de Vlaams-Brabanders:
- een overzicht geven van alle initiatieven van gemeenten, bedrijven en organisaties die bijdragen aan de doelstelling van de provincie om klimaatneutraal te worden;
- tonen hoeveel CO2 we daarmee uitsparen.

Vroeger beperkte de klimaatkaart zich tot installaties die hernieuwbare energie produceren, maar daar kwam in september 2017 verandering in met de lancering van de Vlaams-Brabantse klimaatkaart 2.0. De nieuwe digitale klimaatkaart kreeg een fikse uitbreiding. Ze werd interactiever en toont, naast projecten over hernieuwbare energie, nu ook klimaatacties over mobiliteit, gebouwen, consumptie en landbouw. Gemeenten, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen hun klimaatacties kenbaar maken op deze kaart en nagaan hoeveel CO2 hun initiatieven daarmee minder uitstoten.

Wil je dat jouw klimaatproject ook wordt vermeld op de klimaatkaart? Laat het weten op klimaatkaart@vlaamsbrabant.be. Kleur zo mee de klimaatkaart vol!