Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Doe de V-test

Gezinnen kunnen voor elektriciteit en aardgas een vergelijking laten maken van alle energieleveranciers bij het Woonloket


Op zoek naar een goedkoper energiecontract? Sta stil bij de jaarlijkse vergoeding

Als je een elektriciteits- en gascontract kiest (bijvoorbeeld bij een verhuis) of als je op zoek bent naar een goedkoper energiecontract sta je best stil bij de jaarlijkse vergoeding.
Deze vergoeding is een administratieve kost die je leverancier via de energiefactuur aanrekent voor het opmaken van de facturen, het organiseren van de klantendienst, …

Je staat best stil bij:
- Het bedrag van de jaarlijkse vergoeding. Dat varieert van 0 euro tot wel 100 euro per energiebron (elektriciteit of aardgas).
- De manier waarop de vergoeding wordt aangerekend. Bij sommige contracten is de aanrekening pro rata of naar verhouding van het aantal dagen dat je klant bent. Bij andere contracten is dat ineens voor een volledig jaar ongeacht hoe lang je klant blijft. Er zijn ook meerjarige contracten met een mix van aanrekening op jaarbasis en pro rata.

Doe de test

Keuzes maken is niet altijd evident. Zeker niet als het gaat om uit te zoeken wie nu eigenlijk de goedkoopste energieleverancier is.  

Om uit te maken wie nu eigenlijk de goedkoopste energieleverancier is, wordt er een berekening gemaakt. Aan de hand van uw laatste eindafrekening van aardgas- en/of elektriciteit wordt er berekend wie voor u de goedkoopste speler is op de markt.

Op het einde van de rit krijgt u een overzicht mee met: de kostprijs per jaar, groene stroom, de looptijd van het contract.

Via https://vtest.vreg.be/ kan je de test zelf thuis uitoeren. Of kom langs op het woonloket, je hoeft enkel je laatste eindfactuur van gas en/of elektriciteit mee te brengen. De woonconsulente maakt voor u aan de hand van uw eindfactuur een vergelijking.

Woonloket
Prinsenstraat 3 - 1850 Grimbergen
2e verdiep
02/260 13 46