Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Steun de Grimbergse handelaars - coronavirus

Nieuwe - online platform

De opgelegde maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben een grote impact op ons dagelijks leven, zo ook op het bezoek aan de Grimbergse handelszaken.

Handelaars die creatief aan de slag gaan door bv. take-away, levering aan huis of een webshop kunnen zich registreren op het online platform Grimbergse Handelaars.

Wenst u de lokale handelaars te ondersteunen? Neem dan een kijkje op het platform: https://grimbergsehandelaars.be/

Bent u Grimbergse handelaar en biedt uw zaak de mogelijkheid tot afhaal, levering…? Neem dan zeker een kijkje en registreer u op dit platform.

Heropening winkels vanaf 11 mei op een veilige manier

De winkeliers dienen zich goed voor te bereiden om deze heropening veilig te laten verlopen.
Daarom dienen ze een procedure uit te werken waarin ze bepalen hoe ze de regels van hygiëne en social distance willen handhaven.


De gemeente zet de handelaars alvast op weg met info over 7 belangrijke voorzorgsmaatregelen.
Naast het beschermen van de klanten, moet ook het personeel bepaalde richtlijnen te volgen. Deze info kunnen de handelaars raadplegen via de Generieke gids om de verspreiding van COVID-19 op het werk tegen te gaan: https://werk.belgie.be/…/conte…/news/Generiekegids_light.pdf


Met dank aan Unizo Grimbergen kunnen de Grimbergse winkeliers een handig startpakketje met een affiche en stoepsticker komen afhalen in het gemeentehuis. Maak wel vooraf een afspraak: tel. 02 260 12 11 (8 -12 uur en woensdag 13 - 16 uur).